Aquesta recepta és una manera sana però saborosa de menjar patates. Ens servirà d'acompanyament per a molts plats, un bistec, una hamburguesa, potser algun peix a la planxa?
Patates i carxofes amb pernil al forn: temps - 60 minuts, dificultat - fàcil
Ingredients:
2 patates grans
4 carxofes
Pernil salat en un tall gruixut
Herbes de Provença
Sal
Oli
Pebre
Primer pelem les patates i les tallem en talls mitjans. En una safata que pugui anar al forn hi posem les patates i les amanim amb herbes de Provença, oli sal i pebre. Amb la mà ho remenem perquè tots els costats de les patates quedin impregnats.
Posem la safata al forn preescalfat a uns 220º. Mentre es van fent les patates prepararem les carxofes. Primer amb un bon ganivet tallem la cua i les fulles exteriors.
Posem una cassola al foc amb aigua i sal i quan arrenqui el bull hi afegim les carxofes. Ho tapem (i llavors baixem una mica el foc o se sortirà!) i deixem bullir uns 20 minuts. Passat aquest temps traiem les carxofes de l'aigua i les tallem en quarts o sisens depenent de si són petites o grans.
Tallem el pernil en daus (o comprem directament els tacs de pernil, però els envasats són massa petits pel meu gust) i l'afegim a les patates. Ja que tenim la safata fora del forn també hi posem les carxofes. Amb una espàtula ho remenem tot desenganxant les patates que es poden haver quedat aferrades a la safata. Podem tirar un raig d'oli extra si ho veiem sec.
Ho deixem al forn uns 40 minuts més i ja ho tindrem a punt.
Recomanacions i variants:
Patates i carxofes amb pernil al forn: temps - 60 minuts, dificultat - fàcil
Ingredients:
2 patates grans
4 carxofes
Pernil salat en un tall gruixut
Herbes de Provença
Sal
Oli
Pebre
Primer pelem les patates i les tallem en talls mitjans. En una safata que pugui anar al forn hi posem les patates i les amanim amb herbes de Provença, oli sal i pebre. Amb la mà ho remenem perquè tots els costats de les patates quedin impregnats.
Reeemena... |
Posem la safata al forn preescalfat a uns 220º. Mentre es van fent les patates prepararem les carxofes. Primer amb un bon ganivet tallem la cua i les fulles exteriors.
Les pobres tenien ja alguns dies... |
Més o menys... |
Posem una cassola al foc amb aigua i sal i quan arrenqui el bull hi afegim les carxofes. Ho tapem (i llavors baixem una mica el foc o se sortirà!) i deixem bullir uns 20 minuts. Passat aquest temps traiem les carxofes de l'aigua i les tallem en quarts o sisens depenent de si són petites o grans.
Tot ben endreçat! |
Tallem el pernil en daus (o comprem directament els tacs de pernil, però els envasats són massa petits pel meu gust) i l'afegim a les patates. Ja que tenim la safata fora del forn també hi posem les carxofes. Amb una espàtula ho remenem tot desenganxant les patates que es poden haver quedat aferrades a la safata. Podem tirar un raig d'oli extra si ho veiem sec.
Ho deixem al forn uns 40 minuts més i ja ho tindrem a punt.
- Si voleu fer una versió vegetariana sense pernil jo potser hi afegiria un parell de dents d'all picades perquè pugi el gust.
- Suposo que es podria fer també amb moniatos. Llavors seria bastant més dolç de gust.
- Depèn de quant hàgiu pelat les carxofes es podran menjar senceres o caldrà treure les fulles dures. Ho he provat de les dues maneres i les dues van bé.
- La proporció de patata/carxofa va al vostre gust!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada